Sopor dumpas illegalt i naturen.

Sopor
Sopor © Photo: Roger Vikstrom

Sopor dumpas illegalt i naturen.

Sopor Photo: Roger Vikstrom
Sopor utefter gamla Södertäljevägen i Botkyrka. ©Foto Roger Vikström

Utefter gamla Södertäljevägen i riktning mot Södertälje, strax före Bergaholm, fanns denna hög med bråte. Uppenbarligen har en icke seriös företagare som renoverar, eller bytt inredning i en restaurang i närheten inte orkat slänga detta där det ska slängas . Eller mest troligt för att det är billigare för dem att slänga det i naturen.

Sopor
Sopor © Photo: Roger Vikstrom

Knappt en mil från bråten finns en återvinningsstation, hur svårt kan det vara att lämna soporna där? Ca 1 km norröver finns ytterligare en plats som är populär för dessa nonchalanta människor, parkeringen vid Skårbydammen. Bilar, däck till och med en en julgran som fortfarande har förpacknings nätet kvar.

Byggavfall, däck, vitvaror och annat skräp  det får gatu och parkenheterna i Botkyrka och salem plocka upp i naturen varje vecka. Bornsjöområdet och kyrkogårdsparkeringen i salem är platser där sopor ofta dumpas, står det i tidningen

Tidningen Mitt i Botkyrka / Salem

I Statistiska centralbyråns (SCB) senaste undersökning om nedskräpning sticker Botkyrka ut.

Enligt den upplever Botkyrkaborna i större utsträckning än andra att nedskräpning är ett problem.Man upplever också att det är skräpigare i Botkyrka än i andra kommuner.

Många med mig kan inte förstå hur man kan bete sig så här? Att bara komma på iden med att nu fyller jag min bil med skit och sen åker jag o dumpar skiten i naturen. Var i ligger svårigheten att sortera soporna,  och sen åka till en återvinningscentral och slänga dem där de hör hemma.

Naturen är vacker.

Rådjurskid
Rådjurskid © photo: Roger Vikstrom

Om man stannar upp och tar sig tid att se sig omkring över de vackra fälten. Speciellt på morgonen eller sent på eftermiddagen. Då kommer rådjuren fram på fälten för att beta.

Ormvråk Foto: Roger Vikström

Om man sen vänder blicken uppåt, kan om man se vackra fåglar allt från den mäktiga havsörnen med ett vingspann uppemot 2,5 meter. Det är större sannolikhet har med  att se den betydligt vanliga ormvråken.

Last Updated on 2022-08-07 by Roger Vikström

av Roger Vikström

Naturfotograf Roger Vikström med fokus på Nordiska djur och vildmark, jag bryr mig om miljö och naturvård.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.