Skip to content
Grafik SSL

SSL-certifikat

SLL=Säker hemsida.

Grafik SSL

Företag som Google och Mozilla har tagit detta på så pass stort allvar. Att de inom närmsta månaderna kommer att flagga alla hemsidor som saknar ett SSL-certifikat som osäkra. SSL är även något som, inom vissa ramar, ska ge bättre placeringar i sökmotorer som Google.

SSL-certifikat

Redan för ett år sedan försökte jag att få min websida ”hemsida” säker. Men den gången gick det inte  bra. Sidan krachade inget fungerade som det skulle.
Skam den som ger sig! Efter första försöket med att göra hemsidan säker, så har jag nu läst på lite mer för att undvika problem. Problemet första gången var att jag har mina bilder via CDN.

Vad är CDN och vilka fördelar finns med CDN?

CDN är en förkortning av det engelska Content Delivery Network och på svenska betyder det ungefär ”ett nätverk för leverans av innehåll”. Ett typexempel för statiskt innehåll är bilder. Genom att använda ett CDN avlastar man den vanliga webbservern samtidigt som data kan levereras till besökaren en kortare fysisk väg oavsett från var i världen besökaren befinner sig.

Då jag redan hade en CDN leverantör och dom inte stöder gratis SSL- certifikat så fick jag helt enkelt byta leverantör. Min sida ligger på FS Data och dom tillhandahåller SLL- cerifikat gratis till sina kunder och deras support är mycket bra. Så nu kan jag konstatera att min sida är säker. läs mer här

HTTP är osäker och är föremål för avlyssningsattacker eftersom data som överförs från webbläsaren till webbservern eller mellan andra ändpunkter överförs i ren text. Det betyder att angripare kan fånga upp och visa känsliga data, såsom kreditkortsuppgifter och kontoinloggningar. När data skickas eller läggs ut via en webbläsare med hjälp av HTTPS, säkerställer SSL att sådan information är krypterad och säker från avlyssning.

Jag har mycket naturbilder se en del av dom här

Leave a reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.