Kategorier
Blogg

Handkirurgi-Artros

Fick rätt fk sänker ej min SGI

Dagen innan midsommarafton

Uppdaterar denna text. Idag, en vecka sedan min sista operation så får jag ett meddellande från KIVRA. Du har ett nytt meddelande från FK. Försäkringskassans bedömning om sjukpenninggrundande inkoms SGI.. De har sänkt min inkomst med 4000 kr/ mån… baserat på min inkomst de 3 sista åren… inte konstigt att inkomsten sjunkit… har varit sjukskriven… fått 75 % av min sk inkomst.. nästa år kan dom sänka den ännu mer då dom inte betalar ut någon ersättning. Men det är inte konstigt ”målet förbättra statistiken” Det definitiva beslutet tas den 3e Juli så innan dess blir det oavsett ingen sjukpenning.

Försäkring, vi alla som arbetar betalar in pengar för om vi skulle bli sjuka. När eller om man blir sjuk så bestäms att du får endast vara sjuk en kort stund. Sen måste du stå till arbetsmarknadens förfogande det bestämmer en handläggare på FK… oavsett om Läkaren är Professor el liknande med en kunskap som försäkringskassan inte besitter.

En skräckhistoria.

I augusti är det fem år sedan jag gjorde min första operation i mina händer. Igår gjordes den åttonde operationen i höger hand. Det är den tredje operationen i Örebro sedan slutet av september. Jag lider av ARTROS och som en följd av det så blir det mycket Handkirurgi.

HANDKIRURGI-ARTROS,att leva med artros
röntgenbild

Detta skrev jag 27/2 2015 Nu har jag varit sjukskriven till och ifrån sedan i mitten av augusti 2014. Jag känner mig frisk, men är handikappad då jag mer eller mindre bara kan använda händerna sporadiskt. Men inte utan att känna smärta.. Och i mitt yrke är det förödande då man håller kameran med bägge händerna.

Igår torsdag ringer försäkringskassan till mig, personalen på Örebro sjukhus är precis på väg att köra ner mig till operation. Under en längre tid så har jag sökt min handläggare, det är svårare att få tag på dessa än något annat. De svarar aldrig i telefon, alltid möts man av en robotröst som informerar om att lämna ett meddelande så ringer de upp så snart de kan.

Jag slutade ringa förra veckan då jag insåg att de inte kommer ringa upp. Ringer man via växeln blir man informerad om att de har två arbetsdagar på sig att ringa tillbaka. När två dagar gått så ringer man givetvis upp igen, ”lite mer irriterad” och undrar varför dom inte ringt. De på kundtjänst gömmer sig bakom att de minsann inte gjort ngt fel. Och att de snarast ska meddela handläggaren att jag har sökt dem. Återigen blir jag informerad om att handläggaren ringer upp inom två helgfria arbetsdagar.

Ringer igen efter två dagar, samma svar lämna meddelande så ringer de upp. Nu ifrågasätter jag detta och vill prata med någon ansvarig. Blir informerad om att något sånt telefon nr kan jag inte få!!!!!! Frågar då hur man får tag på någon ansvarig. Det kan man inte får jag till svar.

Försäkringskassan ringer.

Kvinnan i telefon har hittat ett gammalt meddelande om att jag sökt henne! Det första som far genom mitt huvud, detta är ett skämt!!! Hon undrar om det fortfarande är aktuellt? Att prata med henne…På väg till hissen två sköterskor som drar sängen som ”jag” ligger i frisk enligt beslut från FK på väg till en ny operation. Hon undrar vad jag sökt henne , hon vet jag vet …. kort om tid…..- jag frågar vad man anmäler henne och Huddinge kontoret, får inget svar på den frågan samtalet avslutas jag är framme redo för en ny operation.

Är jag frisk eller sjuk

Fram till operationssalen är jag frisk, det har FK bestämt läkarna håller ej med. Huruvida jag är sjuk nu får jag reda på inom en månad i bästa fall. Kanske får jag sjukpenning….kanske måste jag söka ett vanligt förekommande jobb som inte belastar mina händer.

Av Roger Vikström

Naturfotograf Roger Vikström stockholm Sverige. Men inriktning på Nordisk natur och vilda djur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.