Kategorier
Blogg Photos

Fotoabstinens finns det

Gipsad hand

Nu har jag inte hållit i en kamera på tre veckor, det har inte hänt sedan hösten 1880. Förklaringen, en gipsad hand. Även om jag vill hålla i en kamera hade det inte gått.Så Fotoabstinens finns det eller?

NU TILL FRÅGAN FOTO-ABSTINENS FINNS DET.

Ja definitivt om ni frågar mig, vad vore livet utan en kamera. Även om man är på jobb, eller för fotar för nöjes skull. så finns alltid nya bilder att ta. Och det är roligt.

Fotoabstinens finns det.
The arctic fox © Foto Roger Vikström

Ett ögonblick av tiden

Samtidigt som fjällräven kliver upp på klippblocket vid Dovre fjäll blir den förevigad. En bild 1/250 del, ett fruset ögonblick av det förflutna. När allt kommer omkring så har det blivit många frusna ögonblick. I januari nästa år blir det 30 år som yrkesverksam fotograf. Tusen och åter tusen bilder tagna som yrkesverksam fotograf. Slutsatsen blir det är klart att jag lider av fotoabstinens, så för mig finns det i högsta grad. Trots att gipset sitter där på grund av mitt fotograferande stelopererad tumme, Artro och handledsproteser. Trots värk svullna leder så är det som ett gift eller ett beroende, det går inte att sluta.

Fotoabstinens finns det.Moln och träd
Träd ovan molnen Gran Canaria © Foto: Roger Vikström

Ovan molnen skiner solen

Tre veckor i gips fem veckor kvar innan gipset åker av, sen sjukgymnastik arbetsterapi… sen kanske med lite hjälp av stativ och fjärrutlösare kanske jag ta några bilder. Längtar så efter att komma ut i naturen, alla dofter och ljud hösten ligger i luften, träden börjar gulna

Läs mer om artros här

Läs mer här eller här

Av Roger Vikström

Naturfotograf Roger Vikström stockholm Sverige. Men inriktning på Nordisk natur och vilda djur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.