Kategorier
Blogg Natur Photos

Arkivera dina bilder

Dalkarlssjön (Salems socken) Koordinater: 59°15′46.5″N 17°40′55.3″Ö

Vikten av att arkivera bilder

Det tas över 880 miljarder bilder i världen. Många av de bilderna försvinner, på grund av defekta hårdiskar och med bristfällig eller ingen backup. Vad mera är att flertalet med bilder på sina telefoner har ingen backup på innehållet. Så går den sönder eller tappas bort försvinner bilderna för gott. Slutligen, vikten av att arkivera dina bilder för framtiden är inte bara för andra, utan mest för egen vinning skull.

Arkivbilder

Äldre bilder som jag fann i mitt arkiv, genererade detta inlägg. Det blev en dag i naturen, ett minne som när jag ser bilderna var som igår. Grågåsen anfaller kanadagässen när de närmar sig den plats som hen sett ut som sitt revir. Slutligen dagliga kamper ser man överallt på våren, alla försvarar sin del i fågelsjön.

Hur arkiverar man bäst bilderna

För det första har jag en online kopia som jag kommer åt i mitt nätverk. För det andra har jag en kopia på en raiddisk som ej är på. Slutligen ligger en kopia i molnet som synkas med kopian jag har online. Fördelen är att en kopia ligger på annan plats om inbrott brand eller annat skulle ske.

Länkar

Dalkarssjön

Se fler bilder på sjöfågel här

Av Roger Vikström

Naturfotograf Roger Vikström med fokus på Nordiska djur och vildmark. Mångårig erfarenhet med rötterna i sport och bildjournalistik. Värnar om miljö och naturvård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.