Tornseglare / Tornsvala

Tornseglare / Tornsvala

Fotografera Tornseglare / Tornsvala.

Har du någonsin antagit en utmaning att fotografera svalor ellerTornseglare / Tornsvala. Då kan kan meddela att det inte är det lättaste, med det är hög tid till att du försöker. Utmaning skriv och bifoga en länk på resultatet i kommentarsfältet längst ner på sidan. Lycka till

Tornseglare / tornsvala men då namnet hänvisar till att den skulle tillhöra familjen svalor är felaktig. Den tillhör nämligen familjen seglare och tillbringar större delen av sitt liv i luften, där den i princip gör allt. Den både sover och parar sig där. Fötternas utformning gör att de inte kan sitta på en gren som andra fåglar, den bygger bon under takpannor eller annan lämplig miljö, den vill ha fri inflygnings väg till boet.

Tornseglare / Tornsvala
Hallunda Tornseglare © Foto: Roger Vikström / Rvbild

Behov av hjälp

Tornseglare / Tornsvala

ArtDatabanken (SLU)

Boplatser

Som så många av många andra arter i den Nordiska faunan är även Tornseglare / tornsvalan påverkade av människors inverkan på deras livsmiljö. Tornseglarna är trogna sina boplatser och återvänder till boet varje år. Därför är de känsliga för takrenoveringar, då hål och spalter täpps till så förstörs tornseglarens boplats eller andra häckande arter. Händiga människor kan underlätta för dessa arter genom att bygga en eller flera holkar att sätta upp på husfasaden se beskrivning

Tornseglare / Tornsvala liksom hussvala livnär sig på luftplankton men inte är en svala bedöms nu vara Starkt hotad (EN), en försämring gentemot den tidigare klassningen som Sårbar (VU). källa: ArtDatabanken (SLU)

Relaterade inlägg:

Prenumerera på min blogg:

Mer om korpen här

Mer läsvärt på: https://www.artdatabanken.se/arter-och-natur/Dagens-natur/


Kommentarer

4 svar till ”Tornseglare / Tornsvala”

  1. Då bygger vi lite holkar för tornseglare nästa vecka 😀

    1. Det gör vi låter som en bra ide

    1. Tycker du lyckats väldigt bra. Gjorde själv 10 exponeringar sen försvann dom. Snabba rackare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

For security, use of Google’s reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.