Första sommaren på 5 år

Första sommaren. Att leva med artros
röntgenbild

Läste igenom mina gamla blogginlägg idag. Hittade ett som skrevs för cirka ett år sedan. Där blev jag påmind om, att det här året är det första på 5 år som jag inte varit gipsad under sommaren. 

De senaste 5 åren har jag lyckats att få en handoperation precis veckorna före midsommar. Det har inneburit åtminstone 6 – 8 veckor i gips. Att vara gipsad mitt under sommaren är inte roligt, det blir varmt och kliar ständigt under gipset. Det är verkligen en plåga

Fösta sommaren. Gipsad hand
Nyopererad och gipsad

Pandemi

På grund av pandemin Covid-19 blev min planerade re-operation av höger tumme, uppskjuten, förmodligen till senare i höst. Dominoeffekten blir, när en operation ställs in, så skjuts även de andra ingreppen på framtiden. Då jag har en operation kvar, i vänster tumme. Suck.

Det kommer bli en oviss höst, inga datum är inbokade. Vet inte när operationerna blir av, så det är med stor bävan jag väntar på försäkringskassans dom. 

Artros nyopererad tumme

Försäkringskassan

Du ska vara till arbetsmarknadens förfogande, kunna vara tillgänglig för ett vanligt förekommande jobb. Jag vi ska inte måla faaan på väggen, men det är lättare sagt än gjort. Måste erkänna blir det som tidigare……. så kan jag förutse framtiden. Det blir en period utan ersättning ända tills jag är opererad på nytt. Det blir en lång väntan, jag oroar mig redan för det.

Ljuset i tunneln, solen skiner alltid ovan molnen. Positiva tankar, det sista som sviker är hoppet. Jag kommer bli bra, det kommer en framtid utan värk men det kommer förmodligen att ta tid. 6 år med operationer, totalt är jag nu uppe i 18 st. Händer, tummar samt ett knä. Nu har jag bara tre kvar om jag är optimistisk.  Som jag skrev tidigare, jag kan se ljuset i tunneln, är snart där.

Drömmar

Att i en nära framtid kunna vandra fritt i skogen, eller uppe på fjället. Med ryggsäcken på ryggen och med kamerorna redo. Ligger i en snödriva, i kamerans sökare ser jag fjällugglan flyga mot mig. Den vita fjäderdräkten flyter nästan samman med den snöiga bakgrunden. De gula intensiva ögonen ser rakt på mig och i dess fjäderklädda klor har den ett byte.Den drömmen är vad jag ser framför mig inom ett eller två år.

Optimist ja visst! Men att drömma är gratis, man kan ta sig vart som helst utan besvär och det bästa av allt det är gratis.

Roger Vikström

Relaterade inlägg

Läs om: Artros

Fjälluggla: Länk

av Roger Vikström

Naturfotograf Roger Vikström med fokus på Nordiska djur och vildmark, värnar om miljö och naturvård.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.