Bilder med eller utan glas

Bilder med eller utan glas, Spirit moose Vit Älg
Vit Älg "Sprit Moose" © Foto: Roger Vikstrom

Det bästa jag vet är att hålla på med bilder. Inte så konstigt med tanke på mitt yrke som fotograf. Idag förknippas de flesta med en kamera som fotograf. Namnet fotograf är inte skyddat så vem som helst kan kalla sig för det. Ända sedan digitalålderns början då det blev mer eller mindre var mans egendom, mer eller mindre alla med en mobiltelefon kan kalla sig fotograf. Det är billigt med att producera kort och det finns massor med tjänster som tillhandahåller detta för oss konsumenter. Själv när det gäller bilder speciellt då det gäller utställningar, vill jag att dessa monteras utan glas, för bästa återgivning.

Fota eller fotografera

För mig är det också skillnad mellan fota och fotografera, likaså att ta en bild eller ta ett kort.  När man fotograferar krävs det eftertanke, det är lika med att ta en bild. Att knäppa ett kort, är som det låter, knäppa ett kort. Gammalmodigt förmodligen.

Förr var det exklusivt  med en kamera att använda långa objektiv ännu exklusivare… idag så är det inte lika exklusivt. Bara för man äger en kamera är man per definition inte en fotograf, alla med en mobiltelefon äger i princip en kamera många knäpper kort få tar bilder.

Utställningsbilder

De senaste åren har jag haft två fotoutställningar en på Naturfotodagen i Västerås samt en utställning på Naturrum i Karlstad. Där ställde jag ut ett 20 tal bilder monterade i Svart ram utan glas. Som alltid när det gäller utställningar så är bilderna av hög klass samt utskrivna på arkivbeständigt papper.  Dessa bilder är i storleken är 60×80 cm och bilderna har svart passepartout är för närvarande monterade utan glas. Pappersstorleken är A2 = 420 × 594 mm. Börjar med 4 st bilder.

Vill du köpa en bild.

På grund av att bilderna är monterade så är det svårt att leverera dessa på annat sätt än att hämtas hos mig. Kan posta bilderna mot postförskott men då utan ram till samma pris. porto emballage tillkommer. Finns endast ett exemplar per bild.

Självkostnadspris: 750 kr ink moms

Kontakt

av Roger Vikström

Naturfotograf Roger Vikström med fokus på Nordiska djur och vildmark, värnar om miljö och naturvård.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.