Steglits

Vinterfåglar in på knuten

Vinterfåglar in på knuten

Den är den 17e årgången för att räkna vinterns fåglar, det är verkligen något speciellt. Precis som tidigare år så ska man rapportera in resultatet till BirdLife Sverige, (Sveriges Ornitologiska Förening) så att dom kan göra en sammanställning av resultatet.. Rapporteringen görs via Vinterfåglar in på knuten, på deras hemsida www.vinterfaglar.se . Registrera dig här BildLife.

Domherre i vinterlandskap
Domherre hane © photo: Roger Vikström /Rvbild

Vinterfåglar finns som app både till iPhone och Android.

Appen på App Store
Appen på Google Play


Så är det äntligen dags att räkna vinterfåglarna vid ditt fågelbord den 27-30 januari, rapportera ända fram till den 6 februari.

Exakt som tidigare år inleds räkningen på en fredag ,närmare bestämt den 27 januari och avslutas måndagen 30 januari. Liksom tidigare år förlängs helgen med både fredag och måndag, så att förskolor, skolor, samt att även arbetsplatser kan medverka.

Vad ska det vara bra för? Att rapportera vinterns fåglar in på knuten.

Gråsiska i snö
Gråsiska i vinter landskap © photo: Roger Vikström / Rvbild

En folkrörelse i Sverige

Större Hackspett © Foto:Roger Vikström / Rvbild

Sålunda kan man tycka att 20 000 är ett stort antal. Fågelmatning har blivit en folkrörelse i Sverige. Det finns betydligt fler som gör det och i själva verket är det bara en bråkdel som rapporterar in till den årliga fågelräkningen. Slutligen vet du att det häckar ca 260 fågelarter i vårt avlånga land.

Fåglarna är en viktig barometer när det gäller trycket på våra skogsresurser. Det finns en hel del som tyder på att utvecklingen inte gått åt rätt håll för den biologiska mångfalden under senare tid

#birdlifesverige

Hjälp till att sprida intresset för fåglarna, tagga dina bilder och inlägg på hemsidor och sociala medier med #birdlifesverige och #birdfriendforever 

Källa. Birdlife

Vill du se fler bilder på fåglar


Publicerat

i

, ,

av

Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

error: Content is protected !!
%d bloggare gillar detta: