Fotomässan 2022 är en flopp

Fotomässan 2022 är en flopp

Fotomässan 2022 är en flopp. När jag kom fram till trappan vid B-hallen stannade jag till av förvåning, var är alla utställare? Det var förvisso ett par år sedan jag var på fotomässan. Men jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle vara så få utställare. Även besökarantalet vill jag säga var väldigt lågt, men lördagen brukar vara bäst. Med tanke på kvadratmeterpriset, vad det kostar att vara utställare på en mässa, så är Fotomässan 2022 en stor flopp. Vet ju inte hur lördag och söndag kommer att se ut. Det brukar ju vara mest branchfolk på fredagar.

Utställare

Det är glest mellan montrarna. Nikons monter är superliten, inga produkter på disken eller bakom. Kanske gömt under? Check and clean för Nikon är ej öppen under fredagen endast lördag – söndag. Canon såg jag ej till överhuvud taget. Sony, Panasonic, Fujifilm, OM System, Profoto, Tura och Sigma hade montrar. Cyberfoto och Mattssons foto är de fotohandlare på plats och de hade fullt upp under tiden jag var där.

Föredragen.

Det som kanske gör mässan värd att besöka är en del intressanta föredrag. Främst då Steve Winter en av världens främsta djur- och naturfotografer.

Steve Winter på fotomässan

Steve Winter är fotograf med i National Geographic Magazine i över två decennier och producerat berättelser om några av världens mest svår fotograferade som tigrar och trädklättrande lejon som har sänts på Nat Geo WILD. Han är en Nat Geo Explorer hans arbete har uppmärksammats han har utsetts till BBC Wildlife Photographer of the Year och BBC Wildlife Photojournalist of the Year. 
På sitt första föredrag i Sverige kommer han ta dig med på en inspirerande resa i hur det är att jobba som National Geographic fotograf.

Det bästa på Mässan

DN levererar en väldigt fin utställning, och för mig som gammal pressfotograf så var det hela mässans behållning. Dns fotografer är en klass för sig själva!


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

6 svar till ”Fotomässan 2022 är en flopp”

 1. Profilbild för Micke
  Micke

  Hej Roger
  Ja det är bra att hålla med dig om mässan jätte besviken
  Kan det vara nätet o deras försäljning som dödar andra handen??
  Micke Skultuna

  1. Profilbild för Roger Vikström

   Hej Micke.
   Den främsta anledningen är nog lågkonjukturen.
   Det är väldigt dyrt att ställa ut på mässan.
   Framtidens fotomässsa kanske måste se helt annorlunda ut.Föredragen verkar fortfarande dra publik.

 2. Profilbild för Arne Berneklint

  Tråkigt att du inte såg BioFotos 62 meters utställningsvägg. Den uppskattades av många.

  1. Profilbild för Roger Vikström

   jo jag såg den den var ok väldigt blandad kvalitet på bilderna.Det var inte därför jag gick dit, på en fotomässa ska det finnas allt, dessvärre var det väldigt få utställare. Med det pris utställarna får betala för ytan de står på så kommer de aldrig få till en bra mässa.

   1. Profilbild för Arne Berneklint

    Ja det var ju lite blandat. Men vi består av nästan 500 medlemmar både amatörer och proffs. Vi ville med denna utställning visa på vår bredd. Du är välkommen att bli medlem. Gott Nytt År.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Naturfotograf Roger Vikström

error: Content is protected !!
%d bloggare gillar detta: