test av supertunna handskar, kebnekaise

Test av supertunna handskar

Nu är det dags för test av ett par supertunna handskar, med batteridrift för uppvärmning av händerna. Handskarna kommer från Buckens ett svenskt företag. Till skillnad från de tidigare testade handskarna så är dessa väldigt tunna. Första testen var utomhus minus 4 grader. Stillasittandes vid en fågelmatning med en kamera i händerna, då brukar det vanligtvis bli kallt om fingrarna. Men med dessa fingervantar lyckades jag lätt hålla kylan borta, så länge det inte blåste. Test nr 2 ca -7 ° C och väldigt blåsigt upplevs som -13 ° C. Jag behöver inte höja värmen men kompletterar med ett par lager 2 vantar då det vart lite kyligt, värmen inställd på lägsta effekt.

Vid blåsigt väder rekommenderar jag ett par tjockare handskar över de tunna så kallat lager 2, se tidigare test. Det är själva grejen med supertunna handskar, att användas tillsammans med lager 2 vantar. Du har möjlighet till tre inställningslägen ett Grönt läge ca 40 ° C med livslängd på 6 timmar. Gult läge ca 50 ° C grader med en driftstid på 3,5 timmar slutligen rött läge då är driftstiden endast 2 timmar med en hög handtemperatur på hela 55 ° C. Upplevs svalare utomhus. Ska man vara ute en lägre stund rekommenderas att ta med ett par extra batterier, kan köpas separat.

Utsatt läge

Som fotograf som vistas utomhus i naturen har man inte så många valmöjligheter. Har man det varmt o ombonat så är valet lätt, man stannar kvar på platsen. Fryser du vill man definitiv lämna så fort det bara går, det kan till och men vara farligt för hälsan att stanna kvar. Som fotograf har du inte alltid valet att kunna sitta i ett gömsle för att få bilder. Då måste man ut i det väder som råder på platsen oavsett snö kyla och blåst. Då gäller det att klä sig rätt.

Många gånger har man svurit, huttrat och pinat sig igenom timmar av köld. Händer o fötter som förlorat känseln på grund av kylan. Då är det inte lätt att fotografera.

Dessa supertunna batteridrivna handskar passar utmärkt att använda på egen hand om det inte blåser alltför mycket som det gjorde vid min test. Annars passar de superbra tillsammans med de handskar som jag testade i det tidigare blogginlägget. Läs här. De lager 1 handskar som jag testat har alla haft kravet att kunna användas med pekskärmar s.k. touchscreens samt att kunna manövrera en modern kamera.

Jag kan inte finna några några brister på de supertunna handskar jag gjort en test på, men vill tillägga att detta är ingen vetenskaplig test utan åsikterna är mina egna.

Länk till leverantör: Bucken


Publicerat

i

, ,

av

Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

error: Content is protected !!
%d bloggare gillar detta: