Bästa inställningarna Nikon Z9

Nikon Z9 ftp problem med Iphone

I och med IOS 16.3.1 verkar det att fungera igen

Det finns inte något som är mer irriterande än när tekniken inte fungerar. Den här gången är med Nikon Z9, ftp problem med Iphone går ej att koppla ihop med kameran..

-Som nyhetsfotograf har jag råkat ut för det mesta! Ofta har man fått lösa det på egen hand, då support för olika saker tenderar att brista. Det går bra att sälja produkten med parollen via är störst vackrast och bäst.

Problemet är som jag kommit fram till om du har uppdaterat din Iphone. Har du IOS t.o.m 16.1.1 fungerar det. efter det så hittar inte kamera SSID på telefonen.

-När det sen inte fungerar så skyller Iphone supporten på Nikon. Nikons support skyller på Iphone, för att det uppdaterar IOS för ofta. I mitten står konsumenten.

-Idéerna är många gör si gör så men ingenting fungerar man blir mer o mer irriterad. Ingen vill ta tag i saker o ting. Ett av det många tips jag får installera appen nx MobilAir och använd kabel mellan tel och kamera. Givetvis så har jag inte sladden, efter inköp av sladden in med sladden den kopplar inte med telefon. Vad är det som är fel, Nikon Z9 kameran eller Iphone telefonen.

Någon som kan översätta ?

I desperation provar jag att koppla min Ipad med kameran, det fungerar det i sin tur via min telefon. Uppkopplingen fungerar det går att skriva in adresser allt ser ut att fungera. Skickar en bild efter en evighet Error. Tillbaka till ruta ett det fungerar inte.

Skickar ett mail till NPS ansvarig i Sverige lös problemet Svaret: Hej, Jag är ledsen Roger men det ser inte ut att finnas någon lösning på problemet med Iphone för stunden och felet med Ipad har jag aldrig sett.

Lösningen på problemet Nikon Z9 ftp problem -Iphone.

Kommer inte från Nikon inte heller från Iphone, lösningen på problemet är att jag inte ger mig jag blir manisk när sånna här grejor händer. Jag ringer mailar är allmänt besvärlig ”Pain in the ass”. Tre dagar har detta sysselsatt mig. Obetald tid!!

Tillfällig lösning på problemet

Under inställningar

Gå in under internet delning låt fönstret vara öppet då hittar kameran SSID och kan ansluta!

Stänger du fönstret, stängs även anslutningen. Ja jag vet att det inte är en optimal lösning. Men bättre än inget.

Stort tack till min fd frilanskollega på Expressen, Stefan Söderström som numera driver www.aerocam.se

Prenumerera på min blogg:


Kommentarer

4 svar till ”Nikon Z9 ftp problem med Iphone”

  1. Suveränt, provade koppla ihop tidigare. Ingen funktion, nu kanske det går vägen, tack Roger.

    1. Vad bra om det fungerar återkom gärna om det går

  2. Hej, hade detta problem på iOS 16.4.1, går att lösa rätt lätt genom att sätta upp FTP-anslutningen manuellt. SSID för en iPhones hotspot är nämligen namnet på den, ex ”Arons iPhone”. Sedan är det bara att skriva in lösen på hotspoten som vanligt.

    /Aron

    1. tack för input. /Roger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

For security, use of Google’s reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.