Om naturfotograf Roger Vikström.

God Jul & Gott Nytt år!Naturfotograf Roger Vikström
Roger Vikström © Foto: Tommy Pedersen
namnteckning vit

Naturfotograf med Stockholm som bas


Det har blivit allt viktigare för mig som naturfotograf att ha naturen i focus och att värna om miljön.

Roger Vikström

Medlem i

Naturskyddsföreningen – Swedish Society for Nature Conservation samt i Världsnaturfonden-WWF

ÄR DU MED?

Att en människa ändrar hur den lever räcker inte.
Men om alla gör det, om så bara en enda liten förändring, gör det stor skillnad för vår enda planet
.

   JAG VILL VETA  MER!

Naturfotograf Roger Vikström baserad i Stockholm

När allt kommer omkring: Sverige är fantastiskt. Tänk att bara ha möjligheten att ströva omkring fritt i skog och natur och att få uppleva dess invånare är magiskt.

Med naturen i fokus vill jag givetvis i min roll som naturfotograf, Roger Vikström, förmedla och visa allt det vackra som finns runt omkring oss. Till syvende och sist, det finns inget behov av att åka till fjärran länder när allt finns här. Således är alla mina bilder på vilda djur, förutom den på vargen, som är tagen på Kolmårdens djurpark, fotograferade i det vilda.

”Det du ser och tycker om vill du bevara och dela med andra!”

Jag är certifierad i digital bildhantering av SFF

Allemansrätten ger oss frihet men samtidigt ett ansvar. Det är fritt för alla att ströva i skog och mark. Vi kan plocka bär och svamp, tälta på de flesta platser, men det här medför också ett stort ansvar. Därför ska vi inte störa eller förstöra, det är den grundläggande tanken i allemansrätten.

Med rötterna från pressfoto

Nyheter, nyheter och ännu mer nyheter, fortfarande efter en lång karriär som bildjournalist har jag fortfarande inte lagt kamerorna på hyllan. Fotografering är fortfarande en väldigt viktigt del i mitt liv!

Slutligen på grund av rådande omständigheter, med ändrande villkor och sjukdom så tvingades jag att inse att min tid som yrkesverksam fotograf var över (2014). Som ett resultat av det är jag fortfarande efter snart 8 år inte bra, och med grav artros i lederna kan jag endast belasta händerna i korta stunder. Eftersom mitt liv, bestod av allt för långa dagar och ofta på resande fot så tog mina händer slut och med det min långa karriär som yrkesverksam fotograf slut.

Det jag saknar mest är att jag inte kan arbeta med det jag älskar, mina händer klarar det inte längre.

Naturfotograf Roger Vikström
Med Naturen i fokus, lappuggla
Lappuggla i de sista solstrålarna Foto: Roger Vikström

Relaterat innehåll

Naturen i Fokus (hem)

Contact in English

Get in touch

If you have any questions about my work, do you want to buy a fine art print/ picture, please contact me.

roger (at) rvbild.se (at)= @

2 kommentarer

  1. Hello dear Roger – this is just awesome – i love your page – and all that you tell about your work – great and outstanding. Many many thanks for sharing. Keep it up – it rocks.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.