Fineart print i begränsad upplaga

Om du behöver du printar upp till 43 cm bredd. Hör av dig för prisuppgift. Tillverkar passepartouter i olika format i Syrafri kartong.

Konsttryck, fineart print i en begränsad upplaga

Vet du att Fineart print, konsttryck är två ord för samma sak. Upplagan är på tio exemplar och numrerade, konsttrycken är signerade och med medföljande äkthetsbevis. Dessutom så skrivs bilderna ut på ett högklassigt konsttrycks papper. Hahnemühle photorag 308 gr. Med en handskuren syrafri passepartout, monterad i en enkel svart träram. Allt för att skydda alstret samt för en lång hållbarhet, minst 100 år enligt tester.

Ramstorlek: 50×70 Passepartout kant 5 cm runt om.

Upplagan på dessa fineart prints är begränsad!

Priset är 1850 kr ink moms. Fri leverans i Stockholmsområdet.

Tre bilder på Kungsörn

Samtliga bilder på kungsörnarna är fotograferade från gömsle.

Förberedelser

När allt kommer omkring så är förberedelserna avgörande för hur slutresultatet ska bli. Allt måste vara på plats innan fotograferingen överhuvudtaget kan starta. Beroende på gömslets karaktär, hur många fotogluggar det? Det går inte att fibbla med sådant när det är dags att fotografera. Allt måste vara klart och förberett innan.

Är det förberett för kulled, gimbal ? Eller är det stativ, bönpåsar som gäller. Vid ett tillfälle satt jag i ett gömsle som var så dåligt isolerat så att minsta lilla ljud från kameran störde rovfåglarna. Numera finns det spegellösa kameror så har man en sån så är det ovärderligt.

Slutligen, inställningarna på kameran, val av objektiv eller hur maten ”åteln” läggs ut framför gömslet. Allt för att bilderna ska bli så bra som möjligt.

1: Kungsörn

Tomrum eller vardagsrum, Kungsörn
Kungsörn © Foto: Roger Vikström / Rvbild Ex 2 /10

2: Flygande Kungsörn utfällda vingar

Tomrum eller vardagsrum, kungsörn
Kungsörn © Foto: Roger Vikström / Rvbild Ex 1 /10

3: Flygande Kungsörn

Flygande kungsörn

Kungsörn © Foto: Roger Vikström / Rvbild Ex 2 /10

Havsörn

4: Porträtt på Havsörn

Havsörns porträtt
© Foto: Roger Vikström / Rvbild Ex 2 / 10

5: Flygande havsörn

Flygande havsörn
Flygande Havsörn © Foto: Roger Vikström / Rvbild Ex 1 / 10

6: Vildsvin

Det är tidigt på morgonen i Gysinge min kompis och jag sitter och väntar på att havsörnen ska dyka upp . Tommy ser de fem vildsvinen först de när de försiktigt kommer ut ur skogen. Jag ser dem inte alls till en början, ljuset är svagt samt att det snöar. Jag hinner med ett par bilder på vildsvinen i snöfallet innan de försvinner lika plötsligt som de kom. Således har det blivit en av mina favoritbilder.

Springande gris Bilder till hemmet och det offentliga  rummet. Fine art prints
Gysinge Vildsvin © Foto: Roger Vikström / Rvbild Ex 1/ 10

7: Dovhjorts hind

Jag sitter och spanar på dovhjortar från skogsbrynet, de befinner sig på andra sidan åkern. Plötsligt får jag en känsla i magropen, känslan av att någon betraktar mig. Jag vänder mig försiktigt om, hinden betraktar mig nyfiket där hon står med ett grästå i munnen. Hur cool som helst. Jag ser på hinden, hinden ser på mig sen vänder hon sig om och försvinner sakta in i skogen.

Dovhjort hind  Fine art prints
Dovhjorts hind © Foto Roger Vikström / Rvbild Ex 1 /10

8: Humla

Humla suger nektar
Humla suger nektar © Foto: Roger Vikström / Rvbild ex 1/ 10

9: Fjällräv

Spanande fjällräv  Fine art prints
Fjällräv © Foto: Roger Vikström / Rvbild Ex 1/ 10

10: Fjällräv vinterpäls

Vit fjällräv söker mat Fine art prints
Fjällräv © Foto: Roger Vikström / Rvbild Ex 1/ 10

Vad är fine art prints

Fineart print, också kallad för pigment print eller konsttryck. I skrivarprocessen används 6 till 12 färger vilket gör att bildmotivet får ett extra färgdjup. Det är en begränsad upplaga på dessa fineart prints. Pappret som används är ett högklassigt konsttrycks papper som är åldersbeständigt. Även färgen som används är åldersbeständig vilket innebär att en FineArt print har en hållbarhet 100 år eller mer, under normala förhållanden.

Azote

%d bloggare gillar detta: