Bästa vinterkläderna vid fotografering, slädhundsförare, © Fotograf Roger Vikström/ Rvbild

Test av supertunna elektriska handskar

Hej då till kalla händer test av supertunna elektriska handskar. Med batteridrift för elektrisk uppvärmning av händerna så slipper du frysa om händerna. Handskarna jag testat kommer från Buckens ett svenskt företag. Till skillnad från de tidigare testade handskarna så är dessa väldigt tunna. Första testen var utomhus minus 4 grader. Stillasittandes vid en fågelmatning med en kamera i händerna, då brukar det vanligtvis bli kallt om fingrarna. Men med dessa fingervantar lyckades jag lätt hålla kylan borta, så länge det inte blåste. Även under mitt andra test, med en isande -7°C och kalla vindar som fick det att kännas som -13°C, bevisade dessa handskar sitt värde. Jag behöver inte höja värmen men kompletterade med ett par lager 2 vantar då det blev lite kyligt med värmen fortfarande inställd på lägsta effekt.

Säg hej då till kalla händer test av supertunna elektriska handskar

Utsatt läge

Som fotograf som vistas utomhus i naturen har man inte så många valmöjligheter. Har man det varmt o ombonat så är valet lätt, man stannar kvar på platsen. Fryser du och har kalla händer vill man definitiv lämna så fort det bara går. det kan till och men vara farligt för hälsan att stanna kvar. Test av supertunna elektriska handskar, som fotograf har du inte alltid valet att kunna sitta i ett varmt ombonat gömsle för att få bra bilder. Då måste man ut i det väder som råder på platsen oavsett snö kyla och blåst. Då gäller det att klä sig rätt.Händer och fötter är extra utsatta.

Många gånger har man svurit, huttrat och pinat sig igenom timmar av köld. Händer o fötter som förlorat känseln på grund av kylan. Då är det inte lätt att fotografera.

Denna test av 

Säg hej då till kalla händer test av supertunna elektriska handskar

 handskar passar utmärkt att använda på egen hand om det inte blåser för mycket. Annars passar de superbra tillsammans med de handskar lager 2 som jag testat i ett tidigare blogginlägg. 

Testet av supertunna elektriska handskar

Jag kan inte finna några några större brister på min test av supertunna elektriska handskar, en fördel hade varit om de var vindtäta men oavsett med ett vintätt lager utanpå dessa så säger du definitivt stopp för kalla händer när du är ute och fotograferar. Till sist vill jag bara påpeka, detta är inte en vetenskaplig test utan åsikterna är helt och hållet mina egna.

Länk till leverantör: Bucken

Prenumerera på min blogg:

HEJ 👋

Registrera dig för att få uppdateringar från min blogg

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

For security, use of Google’s reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.