Naturfoto trender.

Helgens föreläsningar på Naturfotodagen i Västerås visar tydliga naturfoto trender, i skydd av bevarande och naturvård så åker vi allt längre bort researrangörerna letar ständigt efter nya mål.

Naturfoto trender. Fjällräv
Fjällräv © Foto: Roger Vikström/ Rvbild

Trender inom naturfoto

Naturfotografer vill åka allt längre bort för att ta exotiska bilder på djur, det räcker inte längre att gå ut i sin närmiljö för att fotografera. Enligt en känd svensk naturfotograf och reseledare, så letas det redan efter nya resmål bortom år 2020. Innan dess så är allt i praktiken slutsålt. Det man kunde se under helgens naturfoto dag så var alla föredrag och bilder uteslutande med några få undantag, bilder från Costa Rikas regnskogar Borneo Kina mm det var väldigt lite Svensk eller nordisk natur. Naturfoto trender. Sveriges naturvårdsverk borde gynna inhemsk turism så vi för att gynna miljön. Gör det lättare att resa hållbart. Flertalet av besökarna ansåg att det var för mycket bilder från främmande länder. Trenden inom naturfoto är mer exotiska platser samt djur.

Svensk Ekoturism.

Svenska naturvårdsverket borde avsätta ett par fjällrävs gryt så att turister samt även fotografer får möjlighet att under kontrollerade former se fjällräv på nära håll i sin rätta miljö. Utse en lokal guide som kan anordna resor guidade turer för de som vill se samt få möjlighet att fotografera fjällrävar.

Överskottet på intäkterna skulle kunna återgå till forskning samt utsättning av nya fjällrävar i de svenska fjällen. På så vis så gynnas fjällräven. Detta skulle också kunna göras på fler svenska hotade arter. Naturfotoresor med tåg i Sverige eller Norden är en annan intressant tanke. Gör skyddet på fjällrävar till en nationell angelägenhet, i stället som det är nu, att varje län måste besluta i frågan.

Även vi fotografer måste kunna ställa krav på mer miljötänkande, Inta bara jaga nästa bild ”trofe att hänga på väggen”

Allt fler väljer tåget.

SJ avslutade 2018 i medvind. Under fjärde kvartalet ökade antalet resenärer med åtta procent, vilket återspeglades i intäkterna som blev högre än under motsvarande kvartal 2017. Det stora intresset för klimatsmart resande fortsatte att öka under året till totalt 31,8 miljoner resor med SJ, en ökning med 1,5 miljon jämfört med året innan. Ett nytt rekord.Under 2018 har försäljningen av Interrailkort i Sverige gått upp med nästan 50-procent jämfört med föregående år. Det ska bli lättare att boka tåg för att komma ut i europa även att kunna ta med sig cykeln. Än så länge tillåter man inte detta i Sverige av någon underlig anledning.

Länkar

Prenumerera på min blogg:

Källa: SJ

Stöd fjällräven. WWF


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

For security, use of Google’s reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.