Kungsörn

Nikon Z7 den ultimata kameran

Med en vikt på endast 2,2 kg med 500/5,6 så kan jag verkligen rekommendera Nikon Z7 kameran till strapatsrika äventyr, blir den den ultimata naturfoto kameran. Om man jämför med Nikon D5 med ett 600/4 gamla modellen så skiljer det hela 5 kg i vikt. Liten o nätt så blir den den ultimata naturfoto kameran så här långt.

Snabb autofocus

Med en snabb autofokus dock inte lika snabb o säker som flaggskeppet Nikon D5. Trots sin litenhet passar Nikon Z7 min hand alldeles utmärkt.

Nikon Z7 är en lätt smidig kamera med ett 500 monterat är den snudd på den ultimata  kameran. Bilden korpar som slåss
Korpar som slåss © Foto: Roger Vikström / Rvbild

Att fotografera fåglar

Gömsle fotografering.

Är lika med tålamod, stundtals kan det vara urtråkigt.Men har man korp närvarande så blir det nästan aldrig tråkigt. Korpen är en skickligt flygare och bjuder ofta på akrobatiska flygshower. Sitter man i ett Örngömsle går man in i gömslet när det fortfarande är mörkt ute, helst ett par timmar innan soluppgången.

Man monterar kameran med fördel på ett wimberly huvud, sen är det bara att vänta, kanske sova en stund i väntan på att fåglarna skall dyka upp. Den första fågeln man hör är oftast korpen, de brukar också vara först på plats. Örnen kommer lite senare sätter sig oftast på säkert avstånd i någon trädkrona, och observerar omgivningarna. Örnen låter korparna förse sig med mat från åteln innan den känner sig tillräckligt säker och sätter sig vid åteln.

Naturen i fokus, duvhök
Duvhök © Foto: Roger Vikström / Rvbild

Duvhöken

Det är fortfarande inte ljust ute när duvhöken kommer ner på åteln för att äta. den blir inte långvarig. Sen kommer korparna, först kommer en sen fylls det på med fler o fler korpar uppåt ett trettiotal.

Kungsörnen

 kungsörn
Kungsörn © Foto: Roger Vikström / Rvbild

När Kungsörnen anser det vara säkert så kommer den ner, sätter sig i snön och börjar kalasa på rådjuret som är utlagt.

Bilden kungsörn juvenil
Kungsörna © Foto: Roger Vikström / Rvbild

Med ett vingspann på över 2 meter så är kungsörnen en imponerande fågel.  Juvenilen har vita partier på vingundersidorna och stjärten vilka ruggas bort tills den anlägger adult dräkt vid cirka fem års ålder. Annars så tycker jag att kungsörn och havsörn är ganska så tråkiga att fotografera . Det händer inte så mycket , är det flera kungsörnar på plats så kan det bli mer action när de rycker ihop.

Gömslen.

https://www.connylundstrom.com/en/rentals/the-golden-eagle-hide-6052677

Eaglephotography.se

På vandring

När man färdas längre sträckor till fots, i fjällslandskapet eller i skogen på väg till ett tjäderspel, orrspel. det är då man verkligen önskar att man har en lättare utrustning. Utan att ge avkall på kvalitet. Den ultimata kameran liten nätt med ett 500a monterat på Nikon Z7 så kommer man tillräckligt nära. En helt klart kompetent kamera som jag kan rekommendera. Obs testet är inte vetenskapligt på något vis, utan speglar endast mitt tycke o smak. Minus dammkänslig sensor.

Prenumerera på min blogg:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

For security, use of Google’s reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.