Nötkråka

Nötkråka

Nötkråka

Fågellivet är en stor attraktion i Svartådalen. Här rastar tusentals sångsvanar på vårflyttning, hundratals tranor höstetid. Havsörn, fiskgjuse, bivråk och en rad andra rovfågelarter häckar. Svarttärna, rosenfink, näktergal, kornknarr och storspov är andra arter som attraherar besökare och utgör en tydlig del av områdets fågelattraktioner. Även Nötkråka finns här.

Fotografering

Själv så passade jag på att fotografera denna fågel i samband med ett gömslebesök i trakten.Där man matar dessa vackra fåglar med nötter,inför detta besök hade vi givetvis köpt med oss nötter för att kunna mata nötkråkorna och få möjlighet till fina bilder på nötkråkan

Svartådalen

Ligger i Västmanland och är en del av Sala kommun. Sommaren 2014 så brann det kraftigt Svartådalen. Hälleskogsbrännan är en del av det område som drabbades. Levande svensk kulturbygd med vidsträckta slåtterängar, våtmarker och sjöar men också storskog. Här kan du uppleva vidder, vildmark, tystnad, men också kulturevenemang i en vacker, svensk landsbygd.

Nötkråka ©Photo: Roger Vikström
Nötkråka © Foto: Roger Vikström/ Rvbild

Nötkråkan är cirka 35 cm lång, det vill säga ungefär lika stor som en kaja. Den är typisk med relativt kort stjärt och en lång, rak och spetsig näbb. Fjäderdräkten är chokladbrun med många vita prickar, förutom på vingar och stjärt som är brunsvarta. Själva spetsen på stjärten samt undergumpen är vit. Hane och hona är lika, medan ungfåglar skiljer sig ytterst lite från de äldre fåglarna.

Länkar: Svartådalen


Publicerat

i

, ,

av

Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fotograf Roger Vikström / Rvbild

%d bloggare gillar detta: