Vanliga Svenska sjöfåglar Gräsand

Arkivera dina bilder

Vikten av att arkivera bilder

Vet du att det tas över 880 miljarder bilder i världen varje år.

Många av dessa bilder försvinner för alltid, på grund av defekta hårdiskar, eller att dessa överhuvud taget sparats på en extra plats. Allt detta på grund av bristande kunskap och slarv, man tänker helt enkelt inte att något ska hända med bilderna, ingen saknar kon förrän båset är tomt. Alla dagens moderna mobiltelefoner har en inbyggd kamera, det innebär att många av dem har ett stort arkiv med bilder på sina telefoner. Allt från släkt och vänner, till gud vet vad.

Går mobilen sönder eller på annat sätt försvinner så gör dessvärre bilderna det med. Jag har kollegor som blivit drabbade av att hårdiskar gått sönder, det har kostat dem tusentals kronor och en massa extra arbete och ångest för att återskapa dessa. Allt brukar tyvärr inte gå att återskapa så många bilder går förlorade för evigt.

© Foto Roger Vikström/ Rvbild

Arkivbilder

Äldre bilder som jag fann i mitt arkiv, genererade detta inlägg. Det blev en dag i naturen, ett minne som när jag ser bilderna var det som igår. Grågåsen anfaller kanadagässen när de närmar sig den plats som hen sett ut som sitt revir. Slutligen dagliga kamper ser man överallt på våren, alla försvarar sin del i fågelsjön

Grågäss och Kanadagås slåss om boplats
20150407 Stockholm Grågås och kanadagås i revirbråk vid Dalkarsäng i Salems kommun Foto: Roger Vikström/ Rvbild

Hur arkiverar man sina bilder

För det första skaffa en kopia på en molntjänst, som du har lätt åtkomst till, när du är i behov av det. För det andra, se till att alltid ha en kopia på en extern hårddisk, spara den på en annan plats. Uppstår det en incident som tex att det uppstår en brand eller liknande så är du skyddad. Slutligen kopian som du har hemma och som används dagligen, se till att den verkligen kopieras till de andra diskarna. Då har du gjort vad du kunnat för att vara så säker man kan vara och borde ge en god garanti för framtiden

Prenumerera på min blogg:

Länkar:

Dalkarssjön


Kommentarer

Ett svar till ”Arkivera dina bilder”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

For security, use of Google’s reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.