Vanliga Svenska sjöfåglar Gräsand

Arkivera dina bilder

Vikten av att arkivera bilder

Vet du att det tas över 880 miljarder bilder i världen varje år.

Många av dessa bilder försvinner för alltid, på grund av defekta hårdiskar, eller att dessa överhuvud taget sparats på en extra plats. Allt detta på grund av okunskap, för att man inte kan tänka sig att något ska hända med bilderna, dom finns ju där på telefon eller hårdisken. Alla mobiltelefoner idag har en inbyggd kamera, det innebär att många av dessa har ett stort arkiv med bilder på sina telefoner. Allt från släkt och vänner, till gud vet vad. Går den sönder eller försvinner förloras dessa bilder för gott. Jag har kollegor som blivit drabbade av att hårdiskar gått sönder, det har kostat dem tusentals kronor och en massa extra arbete för att återskapa dessa. Allt brukar tyvärr inte gå att återskapa många bilder går förlorade för evigt.

© Foto Roger Vikström/ Rvbild

Arkivbilder

Äldre bilder som jag fann i mitt arkiv, genererade detta inlägg. Det blev en dag i naturen, ett minne som när jag ser bilderna var som igår. Grågåsen anfaller kanadagässen när de närmar sig den plats som hen sett ut som sitt revir. Slutligen dagliga kamper ser man överallt på våren, alla försvarar sin del i fågelsjön

Hur man bäst arkiverar bilderna

För det första skaffa en kopia på en molntjänst, som du har lätt åtkomst till, när du är i behov av det. För det andra, se till att alltid ha en kopia på en extern hårddisk, spara den på en annan plats. Uppstår det en incident som tex att det uppstår en brand eller liknande så är du skyddad. Slutligen kopian som du har hemma och som används dagligen, se till att den verkligen kopieras till de andra diskarna. Då har du gjort vad du kunnat för att vara så säker man kan vara och borde ge en god garanti för framtiden

Länkar:

Dalkarssjön


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Arkivera dina bilder”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fotograf Roger Vikström / Rvbild

%d bloggare gillar detta: