Bekämpningsmedel hotar Pollinatörerna, humla

Pollinering är viktigt för världens matförsörjning

Sveriges Skattesystem gynnar bekämpningsmedel som hotar Pollinatörerna och är direkt skadliga för våra bin. Samtidigt som humlor och andra behövliga pollinatörer är i stort behov av en giftfri miljö. Pollinering är viktigt för världens matförsörjning

Pollinering är viktigt för världens matförsörjning
Humla © Foto: Roger Vikström / Rvbild

På grund av detta så driver Sveriges Naturskyddsförening en kampanj för att rädda våra bin. Giftiga medel för bin förbjuds inte , utan får instruktioner för hur de ska användas för att minska riskerna. Men biskadliga medel hittas regelbundet i ytvatten, på platser där de inte ska finnas, vilket betyder att de sprids vidare i miljön och kan skada pollinatörer utanför åkern.

Pollinering är viktigt för världens matförsörjning

Pollinering är viktigt för världens matförsörjning
Blåvinge © Foto: Roger Vikström / Rvbild

Den biologiska mångfalden

Allt fler insekter försvinner! Vet du att en tredjedel av Sveriges vildbin och humlearter samt en femtedel av fjärilsarterna är med på rödlistan Arter som riskerar att dö ut! Således leder det till frågan ? Är det verkligen så vi vill ha det? Det vill ingen! Pollinering är viktigt för världens matförsörjning utan humlor, bin samt fjärilar ligger vi risigt till.

Bekämpningsmedel hotar pollinatörerna
Fjäril © Foto: Roger Vikström / Rvbild

Pollinering är viktigt för världens matförsörjning

Med små enkla medel kan vi underlätta för våra insekter. Ett bra sätt för oss med trädgård är att plantera bi och fjärilsvänliga blommor som blommar under hela säsongen. Också att lämna vissa delar av gräsytorna oklippta. Även att sätta upp bihotell underlättar när det är bostadsbrist. Många små medel som gör våra pollinatörer en tjänst. Ett annat bra tips är att bygga och sätta upp en fjärilsmatare i trädgården, då kan barnen vara med att göra den och sen under sommaren kunna titta på besökande fjärilar.

Gå in på Naturskyddskampanj sidan och gör din röst hörd, Kräv av våra politiker att ta sitt ansvar för våra viktiga insekter. Rädda bina nu

Bekämpningsmedel hotar pollinatörerna
Bekämpningsmedel hotar pollinatörerna © Foto: Roger Vikström / Rvbild © Foto: Roger Vikström / Rvbild

Slutligen vill jag tillägga att jag är ingen expert på insekter, men jag har sunt förnuft vilket medför att jag förstår att pollinatörer är livsnödvändiga för vår existens. Vi måste även förstå att vi inte kan fortsätta använda skadliga gifter. Pollinering är viktigt för världens matförsörjning

Prenumerera på min blogg:


Kommentarer

4 svar till ”Pollinering är viktigt för världens matförsörjning”

  1. Kämpa på, så det på den rätta vägen kan gå!

    1. Tack,vi får hoppas att gifterna tas ur bruk och förbjuds

  2. Tack Roger … detta är såå viktigt och på något vis måste vi får den breda allmänheten att förstå hur viktiga insekterna är!

    1. Tack Anki. Ja många tänker inte på de små stackars insekterna, många tycker det nog är bra speciellt de som kör bil märker att det är mindre insekter på bilrutan. Men i det stora loppet, då det blir mindre frukt mm…. insekter är livsviktiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

For security, use of Google’s reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.