Väntan vid en rävlya i skogen

Väntan vid rävgrytet i skogen

Grytet är rävens bostad i skogen.

I år har jag spenderat många timmar vid rävgrytet i skogen. Väntan vid rävgrytet i hopp om att äntligen få se rävungarna leka utanför lyan i skydd av skogen

Det hela tog sin början redan för ett par år sedan, då fick jag tipset av en fotograf om ett rävgryt. Det var på hösten tidigt på våren var jag där för att kolla in grytet, jag såg en räv utanför vid ett tillfälle. Trots att jag satt på långt avstånd för att räven inte skulle lägga märke till mig. Det var det enda gången jag såg till räven vid det grytet. Var också där året efter men inga tecken på att grytet var aktivt. Så det var bara att inse grytet var övergivet

Nytt gryt, nya utmaningar

I år fick jag tillfälle att följa med en fotograf till rävlya. Och det är aktivt.Vid det första tillfället fick räven upp vittringen av oss så hen skällde på oss för att varna om vår närvaro till ungarna. Dan innan hade fotografen som jag följde med bilder på tre fina ungar, typiskt. Fick ett meddelande att han tagit nya bilder redan dagen efter vi hade varit där… så jag åkte dit redan dagen efter mycket tidigare det här gången. Den här gången så var det ingen räv som varnade inte heller visade sig rävungarna. Jag gav upp efter 6 timmar då det började regna.

Efter mitt senaste försök så har rävungarna återigen setts sig vid grytet, jag har hamnat i otakt med räven. Bara i år så har jag suttit över 10 timmar vid rävlyan.Skam den som ger sig, gjorde ett nytt försök igår.  Rätt som det är så står det en rävunge utanför grytet utan att jag märkt det, det är något med svans förmodligen en råtta. En exponering, den drar som en avlöning in bland ormbunkarna

Skam den som ger sig

Tankarna far runt i mitt huvud, jag undrar om det är någon mening att sitta kvar, beslutar mig för att sitta kvar ett par timmar till. Redan efter 30 minuter så kommer nästa rävunge fram den är betydligt mer orädd och stannar uppe ett par minuter, sen försvinner den ner i grytet. Det blir ytterligare att se rävarna innan jag beslutar att lämna rävungarna i fred, vilken dag!

Prenumerera på min blogg:

Läs mer om rävar här


Kommentarer

2 svar till ”Väntan vid rävgrytet i skogen”

  1. Lönar sig vara envis! Såg ut som den hade fått tag på en ekorre, häftigt.

    1. Ja lite osäker där vad den fångat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

For security, use of Google’s reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.