Naturbilder som gör skillnad.Vilda djur hör hemma i det vilda.Gorilla i

Vilda djur i det vilda.

Vilda djur i dess naturliga vilda miljö

Vilda djur i det vilda , det är dess naturliga miljö. Innan du besöker en djurpark, förvissa dig om att de har ett program för att sätta ut vilda djur i naturen. Vidare att uppleva hur djuren far illa det mår ingen bra av, definitivt inte djuren? Djurparkerna har ett stort ansvar här.

Vilda djur hör hemma i det vilda.Chimpans i fångenskap
Chimpans © Photo: Roger Vikstrom

Det finns många ekoturism företag som specialiserar sig på att besöka djur i sitt rätta element. I Sverige kan du sitta i olika gömslen för att se både fåglar, björn och om du har tur även varg. det finns i Sverige och på många platser runtom i världen. Då får du se dessa vackra djur i sitt rätta element. Också djuren som av olika anledningar finns i djurparkerna kan få ett så bra och värdigt liv som möjlig. Vilda djur i det vilda men av olika anledningar så kan inta alla leva så.

Ekoturism

Man kan åka på safari i Afrika för att se vilda elefanter och andra intressanta djur. I Sverige finns också många vilda djur om man vill vara på hemmaplan. För vem vill egentligen se en tiger som vankar av och an i en inhägnad eller kanske en schimpans som apatiskt håller om sig själv i fångenskap.

OBS. Alla bilder tagna på djur i fångenskap på Loro Park Teneriffa.

Wild animals belong in the wild.
Djur i bur © Foto: Roger Vikstrom / Rvbild

Därför livnär sig dessa djurparker på att visa fantastiska shower med djur som gör konster. Dessa föreställningar är otftast fullsatta, med en publik som jublar och applåderar över alla häftiga konster som djuren tränats till. Men vad vi inte ser är det som händer bakom kulisserna!

Vi glömmer dock en sak! Vilda djur bor inte på en djurpark de bor i det vilda
När jag var på Loro Park Teneriffa så hindrade personalen mig att fotografera späckhuggarna med tanke vad som framkommit så är jag inte förvånad. Vidare är att de har vidriga förhållanden och är instängda i små bassänger där det knappt kan röra sig.

Jag har också blivit lurad, vändningen kom efter en dokumentär om delfiner den var hemsk och satte djupa spår i mig, precis som den var menad att göra. Där människor gör allt för att fånga in delfiner, späckhuggare till vilket pris som helst, de som inte duger dödas.

Späckhuggare i fångenskap
Späckhuggare, Loro Park Foto::Roger Vikström / Rvbild

Två dokumentärer som jag rekommenderar

The Cove är en dokumentärfilm från 2009 som handlar om delfinslakt. Regissör är Louie Psihoyos från National Geographic

Blackfish är en amerikansk dokumentärfilm från 2013, i regi av Gabriela Cowperthwaite. Filmen handlar om späckhuggaren Tilikum och konsekvenserna av att hålla dessa djur i fångenskap

Läs mer:

Vill du veta med om djurskydd?


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

error: Content is protected !!
%d bloggare gillar detta: