Bilder med eller utan glas, Spirit moose Vit Älg

Den vita älgen. Saknas sedan i höstas

Den vita älgen är försvunnen. 

Inte sen i höstas har älgen synts till och många är de som saknar honom.

Spirit moose Vit Älg
Den Vita Älgen Ferdinand har försvunnit © Foto: Roger Vikström/ Rvbild

Inte sedan i höstas har den vita älgen synts till, tjuren Ferdinand som han också kallas har försvunnit!

Bäver

Igår var jag ute för att fotografera bäver vid ett litet vattendrag. Inte långt från platsen där den berömda Ferdinand höll till. Framåt kvällen var vi ett antal fotografer vid vattendraget med samma avsikt fotografera bäver. Många var de bilister och kvällsvandrare som passerade bron över ån, många av dessa vände eller stannade till för att fråga om det var Ferdinand som återvänt. Med besvikelse i sin röst mottog de beskedet att vi endast fotograferade bäver

Simmande Bäver
Bäver © Foto: Roger Vikström/ Rvbild

Den Vite

Den vita värmländska älgen
Vit Älg ”Sprit Moose” © Foto: Roger Vikström/ Rvbild

Kärt barn har många namn och den vita älgen är inget undantag. Ferdinand passar väldigt bra. För i mångt och mycket stämde det bra, han var lugn o sansad och var inte rädd för människor. Förra året så var det aktuellt med skyddsjakt på den vita älgen!   Vad hände? Ferdinand klarade sig skyddsjakten drogs in. Efter massiva protester och protestlistor så drogs  skyddsjakten tillbaka.

Men var är Ferdinand?

Teorierna är många!!! Han har blivit skjuten, vargen har tagit honom eller den sämsta av förklaringarna! Boende i området har jagat bort honom. Oavsett teorier så är det en förlust för alla! Eco turism är något som alla måste börja ta på allvar, det handlar inte om tio tusentalskronor utan om miljarder i framtiden. Människor vill sen en hållbar framtid, de vill se positivt på framtiden. Att se vilda djur och orörd miljö är en oerhörd skatt för framtiden. Ingen skogsavverkning eller så kallad skyddsjakt på  farliga djur kommer att ändra på detta faktum. Du jag ock så många andra vill känna lugnet från naturen. Se vilda djur i det vilda oavsett om det är vilda tigrar i Indien eller en varg i Norden.

Vila i frid Ferdinand!

Prenumerera på min blogg:

P4 dokumentären, Den vita älgen som försvann


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

For security, use of Google’s reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.