havsörnen är Sveriges största rovfågelhavsörnen är Sveriges största rovfågelLikt en örn på himlavalvet,

Likt en örn på himlavalvet

Fri likt en örn på himlavalvet, men dock så vingklippt av mina leder. Lekmännen på försäkringskassan behöver längre inte tala om för mig hur jag mår! Sedan den 19 december 2014 har jag varit sjukskriven.Det är en väldigt lång tid. Enligt flera läkare lider jag av artros i mina leder. I december skulle det blivit 8 år. Samtidigt som har jag tappat räkningen på antalet gånger jag opererats, för mina kassa leder. Tror att det är arton operationer. Min bror kallar mig för cyborg, en blandning mellan maskin och människa. Efter att 4 st proteser får ersätta delar av mitt skelett som havererat. Slutligen vet jag att det kommer bli fler operationer, men jag har sedan länge förlikat mig med det.

Likt en örn på himlavalvet
Kungsörn © Foto: Roger Vikström

Resumé

Jippiii! Jag slipper Försäkringskassan. Bördan har släppt från mina axlar. Fri likt en örn på himlavalvet, hädanefter slipper jag bevisa att mina leder är kassa, som läkarexpertisen konstaterat, intygat sedan länge.Jag slipper också att trampa vindruvor eller bli fotmålare som handläggaren på arbetsförmedlingen föreslog…. finns det ens något sådant arbete?  

Nu slipper jag bekymra mig, jag är fri likt en örn på himlavalvet

Alla dessa år av sjukdom har kostat mig mycket, inte bara det fysiska utan även ekonomiskt. Enligt läkarkåren var jag inte kapabel att arbeta, trots det ansåg försäkringskassan att jag var arbetsför.

Fotograf

Likt en örn på himlavalvet
Träd ovan molnen Foto: Roger Vikström/ Rvbild

Äntligen kan jag göra vad jag vill. Sitta i skog och mark utan krav på prestation.

Vägen har varit lång och krokig, 32 år som egen fotograf. Nu är jag tillbaka till det som fick mig att börja fotografera. Förebilderna är och har varit många genom åren, en del av dessa har jag skrivit om på min blogg. Fler kommer det att bli. Det jag har märkt, är att jag inte har någon skrivbegåvning över huvud taget. Det är svårt att pränta ner mina tankar och göra det förståeligt. Ord är svårt, bild är lätt.

Ibland är blir det helt obegripligt för en utomstående att läsa! Själv ser jag det inte, jag tror faktiskt att jag är ordblind. Vilken tur jag har att jag har en fru som kan tyda det jag vill ha skrivet.

Nordiska motiv

Från början var det en kostnadsgrej, mycket billigare att enbart fotografera i Norden, nu har miljön blivit allt viktigare för mig. Jag kommer förmodligen aldrig neka en resa till Svalbard eller andra exotiska platser. Men tänker till både en och två gånger om flygresor, jag har också mer än halverat mina bilresor.  Tycker att tåg är ett bra sätt att resa.

myskoxeguiderna-even-jorunn. Myskoxe på Dovrefjell-Sunndalsfjella
Myskoxe på Dovrefjell-Sunndalsfjella nationalpark © Foto: Roger Vikström/ Rvbild

Vår fantastiska natur

Nordisk natur är så vacker så även våra djur. Tipsa mig gärna om era magiska platser, jag värnar om naturen och djurens rätt att finnas där. Vi måste bli mycket bättre på att skydda skogen och dess invånare.

När vi besöker naturen, glöm ej att ta med hem de sopor och rester som blir efter korvgrillningen. Se till att bara använda anvisade grillplatser. Lämna platsen i ett bättre skick än när du var där.

Tycker ni om att se mina bilder? Köp en eller flera fotografier.

Prenumerera på min blogg:

Stöd naturen.

Naturskyddsföreningen – Swedish Society for Nature Conservation samt Världsnaturfonden-WWF


Kommentarer

4 svar till ”Likt en örn på himlavalvet”

  1. Skönt att höra att kampen mot FK är över. Många i ens egen närhet lider av deras avhumaniserade inställning till plågsamma sjukdomar. Hoppas du nu får lite extra kraft av detta och kan fortsätta med ditt bildskapande trots en kropp som kanske protesterar. Allt går att lösa bara viljan finns!

    1. Ja det är det verkligen. Ok så länge orken finns så kommer jag att fotografera, men med lite mer hjälp än tidigare.

  2. Profilbild för Björn Danell
    Björn Danell

    Tack för en fin berättelse man blir eftertänksam när man läser den !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

For security, use of Google’s reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.