Livet på en pinne, nötväcka

Livet på en pinne

En dag i mitt liv. Idag har jag har bestämt mig för att gå till fågelmatningen, som jag har en kort promenad från mitt hem. Det är skönt att bara för en liten kort stund komma ut o känna lugnet vid den lilla skogsdungen. En pall lite nötter samt solrosfrön är det jag har med mig. Kameran är givetvis med, även ett enbensstativ samt en kamouflageponcho för att fåglarna ska vara lugna. Väl framme vid matningen så står en man och spanar, han frågar om det är jag som satt upp matningen, han avlägger kunnigt en snabb rapport om vilka fåglar som besökt matningen.

Livet på en pinne, nötväcka
Nötväcka © Foto: Roger Vikström / Rvbild

Trädkrypare, talgoxe, nötväcka

Han förklarar snabbt att han är lärare på en skola i närheten, de har orientering på schemat. Hans uppgift är o kontrollera att alla elever går fram till kontrollen, så dom inte fuskar och endast skickar en elev för o stämpla korten. Jag kontrar med att människan är av naturen lat o gör endast det man är tvungen till. Eleverna hörs på långt håll, när det ser läraren försöker de med alla medel att få läraren att berätta var kontrollen finns dock utan framgång. Läraren visar däremot hur de ska läsa kartan för att de ska finna kontrollen. Efter en dryg timme är både lärare och elever borta och lugnet infaller sig igen, fåglarna törs sig återigen fram till matningen.

Livet på en pinne, talgoxe
Talgoxe © Foto: Roger Vikström / Rvbild

Skogens fåglar livet på en pinne

Oftast så blir skogsfåglarna livet på en pinne ganska så tråkiga även bilderna, det händer alldeles för lite i bilden. Trots att jag har matningen för att locka till mig fåglarna, vill jag ofta undvika att få med matningen på bild. Jag vill att det ska hända något i bilden. Det jag mest undviker är helt svarta ögon, jag vill gärna att det skall finnas en liten reflektion i ögat. På så sätt blir det mer liv i bilden, det lilla blänket gör mycket. Också andra händelser är roligt att få med i bilden, som det svävande fröet i bilden. Se bild ovan. Det ska hända något i bilden.

Livet på en pinne, flygande talltita
Talltita © Foto: Roger Vikström / Rvbild

Inte bara en fågel på en pinne

En Fågel på en pinne är den första bilden jag tar för att säkerställa en bild. Sen vill jag ha andra bilder. Så vad menar jag egentligen? ingen av ovanstående bilderna är Livet på en pinne. Artbestämning kanske den första bilden men inte riktigt, för att nötväckan har en nyfiket kroppsspråk.

Fågelguide till vinterfåglar inpå knuten

Prenumerera på min blogg:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

For security, use of Google’s reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.