Zlatan cykelspark

Set Code Replacement Photo mechanic

En kortfattad beskrivning på hur Set Code Replacement i Photo Mechanic fungerar. Det används av fotografer och bildredaktörer i hela världen.

Photo Mechanic är en browsern som används för att effektivt gå igenom ett stort flöde av bilder, för att snabbt redigera och texta bilder

Observera! Det är inget bildbehandlings program utan enbart till för att underlätta ett flöde, för att snabbt kunna lägga till en bildtext samt få en överblick. Photomechanic plus versionen kan även användas som bilddatabas.
Det är en kraftfull bildbrowser som optimerar effektiviteten när du går igenom stora bildsamlingar.

Photo Mechanic Plus

I den avancerade versionen, Photo Mechanic Plus, används den även som bilddatabas, för ytterligare organisation och hantering av bilderna.

Set Code Replacement i Photo mechanic PM logga
Photo Mechanic Plus

Nedan finns ett exempel på en textfil, set code replacement photo mechanic den skrivs innan matchstart, grunden till den skrivs innan säsongen ens startat

Allsvenskan fotboll

Ett exempel på hur den färdga text filen ser ut

a4 AIKs Sotirios Papagiannopoulos
a5 AIKs Alexander Milošević (K)
a6 AIKs Martin Ellingsen
a7 AIKs Anton Salétros (A)
a8 AIKs Ismaila Coulibaly
a9 AIKs Omar Faraj
a10 AIKs Bersant Celina
a11 AIKs John Guidetti
a12 AIKs Axel Björnström
a13 AIKs Kyriakos Stamatopoulos
a15 AIKs Kristoffer Nordfeldt (A)
a16 AIKs Benjamin Tiedemann Hansen (A)

Skriv nummret på aik spelaren =a7= så blir det AIKs Anton Salétros (A) skriv ner lagets spelare och spara som en textfil. Sedan behöver du bara skriva rätt code så hämtas rätt namn in. Har du då gjort stavning mm rätt från början så behöver man inte oroa sig att namnet är felstavat. Det går blixtsnabbt! Snabbt, smidigt, enkelt.

FOTBOLL Allsvenskan
Bild från förra säsongen i fotboll © Foto Roger Vikström / Rvbild

SetCodeReplacement till PM som tjänst

I USA kan man köpa en tjänst med textfiler till Photo Mechanic till olika evenemang. Mycket smidigt. Marknaden i Sverige är alldeles för liten för att det ska fungera, men man kan vara snälla och hjälpa varandra. Jag gör en textfil använd och ändra den vid behov. Allsvenskan 2024. Återkoppla med ändringar så håller jag textfilen uppdaterad.

SetCodeReplacement i PM, en textfil till photo mechanic , tillgänglig för nerladdning. Årets säsong allsvenskan. Kontrollera textfil innan matchstart, för sena ändringar, spelarbyten med mera.

Länk: https://www.SetCodeReplacement.com hur det fungerar i USA och hur det skulle kunna fungera i Sverige.

Laget, spelare, nr samt namn

För ett par år sedan försökte jag att få SvFF (Svenska fotbollsförbundet) att skriva en textfil för att underlätta för oss fotografer. Lagets namn, spelare med nummer.

Förr om åren gjorde jag årligen en sådan texfil till SHL och även till Allsvenskan i Fotboll. Det går att göra liknande textfiler till samtliga sporter. Även till evenemang som Eurovison Song Contest, eller konståkning eller liknande där det är fokus på en person.

Fotografen slipper strulet med textning. Bilden textad o klar långt före alla kollegor.

Mer information om Photomachanic r

Prenumerera på min blogg:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

For security, use of Google’s reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.