Kategorier
Blogg Photos

FÅGELFOTO ÄR ROLIGT OCH GIVANDE

foto är roligt

För det första är att det ska blir ett resultat man är nöjd med, glöm inte bort att fågelfoto är och ska vara roligt samt givande. När glädjen finns där så kommer experimentlustan fram. Börja alltid med att ta säkra bilden, sen om möjligheten finns gå vidare med att hitta andra vinklar och kompositioner. Bland annat kan jag tipsa om fågelfoto vid en fågelmatning i din närhet.

Tsitsitsitsjatsjatsoritiu-tsip eller tsiptsiptsip sjunger bofinken från mars månad framåt. LJUD. Förutom att man kommer ut i naturen, så lär man sig nya saker om fåglar och dess omgivning.

mot eller medljus

sjungande bofinken är fotograferades i motljus, medans bilden nedan är i medljus. Skillnaden är uppenbar!
Fåglar kommer oftast mer till sin rätt i medljus, färger, blänk i ögon kommer fram bättre. För mig så betyder blänket i ögat mycket, det tillför en annan dimension till bilden.

Fågelfoto är roligt och givande

Fågelfoto är roligt och givande.Bofink
Bofink © Photo Roger Vikstrom

Att fotografera fåglar del 4

Tidigare nämnde jag fågelbord som ett litet tips det är en bra början. Till exempel kan man om man är kreativ tillverka lite annorlunda fågelbord vilket leder till att andra arter kommer fram för att äta vid fågelbordet. Stubben nedan är ett fågelbord preparerat med nötter. Nötskrikan gillar nötter.

Nötskrika ©Foto: Roger Vikström
Trandansen vid Hornborgarsjön.

Gömslefotografering vid hornborgarsjön,det är följaktligen ett stort fågelbord som fylls på varje natt läs mer här och vid högsäsong finns uppemot 20 000 tranor på plats.

Motljus

För det andra i motljus får man få fram andra egenskaper i bilden, vackra siluetter i solnedgång auror experimentera och kom fram till egna lösningar.Det viktiga är inte att ge upp utan att prova sig fram till olika lösningar. Förr var film dyrt därför tog man ej så många exponeringar, det kan man inte skylla på idag. Mer om samma ämne . Att fotografera fåglar

Fotografera bofink och andra fåglar.Tranor Hornborgarsjön
Crane (Grus grus) © Photo Roger Vikstrom

 

Av Roger Vikström

Naturfotograf Roger Vikström stockholm Sverige. Men inriktning på Nordisk natur och vilda djur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.