FÅGELFOTO ÄR ROLIGT

Foto när det är som roligast

För det första är att det ska blir ett resultat man är nöjd med, glöm inte bort att fågelfoto är och ska vara roligt. När glädjen finns där så kommer experimentlustan fram det är då man har som roligast. Börja alltid med att säkra bilden, vad menas med det? Det kan vara en bild rakt upp o ner så att man inte missar själva bilden.

Om möjligheten sen finns, gå vidare med att hitta andra vinklar och kompositioner. Bland annat kan jag tipsa om fågelfoto vid en fågelmatning det är garanterat en bra och rolig uppgift.

Tsitsitsitsjatsjatsoritiu-tsip eller tsiptsiptsip sjunger bofinken från mars månad framåt. LJUD. Förutom att man kommer ut i naturen, så lär man sig nya saker om fåglar och dess omgivning.

Mot eller medljus

sjungande bofinken är fotograferades i motljus, medans bilden nedan är i medljus. Skillnaden är uppenbar!
Fåglar kommer oftast mer till sin rätt i medljus, färger, blänk i ögon kommer fram bättre. För mig så betyder blänket i ögat mycket, det tillför en annan dimension till bilden.

Fågelfoto är roligt och givande

Fågelfoto är roligt och givande.Bofink
Bofink © Photo Roger Vikstrom

Att fotografera fåglar del 4

Tidigare nämnde jag fågelbord som ett litet tips det är en bra början. Till exempel kan man om man är kreativ tillverka lite annorlunda fågelbord vilket leder till att andra arter kommer fram för att äta vid fågelbordet. Stubben nedan är ett fågelbord preparerat med nötter. Nötskrikan gillar nötter.

Nötskrika ©Foto: Roger Vikström

Trandansen vid Hornborgarsjön.

Gömslefotografering vid hornborgarsjön,det är följaktligen ett stort fågelbord som fylls på varje natt läs mer här och vid högsäsong finns uppemot 20 000 tranor på plats.

Motljus

För det andra i motljus får man få fram andra egenskaper i bilden, vackra siluetter i solnedgång auror experimentera och kom fram till egna lösningar.Det viktiga är inte att ge upp utan att prova sig fram till olika lösningar. Förr var film dyrt därför tog man ej så många exponeringar, det kan man inte skylla på idag.

Fotografera bofink och andra fåglar.Tranor Hornborgarsjön
Crane (Grus grus) © Photo Roger Vikstrom

Last Updated on 2021-09-02 by Roger Vikström

av Roger Vikström

Naturfotograf Roger Vikström med fokus på Nordiska djur och vildmark, jag bryr mig om miljö och naturvård.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.