Fotografera kungsörn

Fotografera kungsörn

Kungsörn vinter, fotografera kungsörn

Att fotografera kungsörn från gömsle.

Tidigt på morgonen anländer vi till gömslet i den värmländska skogen för att fotografera kungsörn.  Åteln är på plats. Klockan är 5 på morgonen och det är tre timmar kvar till gryningen. Kamerorna är monterade i sina fotogluggar, varav den ena kameran är lågt monterad. Allt är klart. Att fotografera kungsörnar från gömsle har blivit mycket populärt. Örnfotografering är både spännande ockh roligt.

Kungsörnen är anledningen till att vi sitter i gömsle. Det är en magnifik rovfågel att fotografera och det är den vi väntar på, och är anledningen till att detta örngömsle finns, den andra anledningen är att ge dem föda under vintern.

Kungsörn och Korp
Kungsörn och Korp Foto: Roger Vikström

Efter att ha sovit i ett par timmar så är det nu dags, att sätta sig framför kameran redo för kungsörns fotografering.Enligt tidigare besökare i gömslet brukar Duvhöken vara den som först är på plats.

Duvhök
Duvhök Foto: Roger Vikström
Duvhök.

Redan 0800 kommer Duvhöken det är den första fågeln på plats och det är fortfarande inte riktigt ljust. Efter ca 30 minuter flyger den iväg mätt och belåten.
I fjärran hörs korpens rop.. Korparna brukar vara bland de första på plats men idag så uteblir dom.. De enda som lockas av åteln är nötskrikorna.


korp med kungsörn i bakgrund
Korp med kungsörn i bakgrunden ©Foto: ROGER VIKSTRÖM
Att fotografera  örnar från gömsle, speciellt kungsörnen är att man har tålamod. Inga hastiga rörelser.

Oavsett hur mycket man planerar så finns det en sak man aldrig kan planera för, och det är de vilda djuren. Hur goda än förutsättningarna än är så finns det ingen garanti för bra bilder , ingen Kungsörn kom till åteln denna dag. Men det är väl lite av tjusningen att hur mycket man än planerar så finns det inga garantier.

HEJ 👋

Registrera dig för att få uppdateringar från min blogg

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

For security, use of Google’s reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.